Geschiedenis

Historie

Bike Totaal Woerden opende op 19 Januari 2016 haar deuren.
Het bedrijf bestaat echter al sinds 1948.

Rinus de Wit, de vader van de voormalige eigenaar van R. de Wit’s Rijwielhandel, de heer Dick de Wit, begon in een schuurtje in de Tulpstraat te Woerden.

In 1968 kreeg Rinus De Wit de kans om het pand aan de Prinsenlaan 94 te kopen . Toen Dick de Wit achttien jaar was, overleed zijn vader en nam hij noodgedwongen de zaak over.

In 1982 kwam Rob Klok, die op de Prinsenlaan woonde als schooljongen in de zaak en ondanks dat hij anders geschoold en gediplomeerd was, gaf Dick hem de kans om ook fietsenmaker te worden. 
De zaak werd een bloeiende- en alom bekende fietsenwinkel en toen zich de gelegenheid voordeed, opende Rob, als bedrijfsleider, een tweede zaak aan de Molenvlietbrink 246 te Woerden.

Doordat de bereikbaarheid op de Prinsenlaan steeds moeilijker werd, is er besloten om in het najaar van 2004 toch terug te gaan naar één locatie:  die in Molenvliet.

In 2015 gaf Dick aan dat hij  in verband met zijn leeftijd en gezondheid, wilde stoppen en zijn de voorbereidingen getroffen voor de overname. Op 1 Januari 2016 werd de overname een feit en nu gaan we verder als,


BIKE TOTAAL WOERDEN.